• Arxiu

  • Categories

  • Anuncis

Entrevisita amb Miquel Pueyo, del sindicat UGT.

Sense temps per avisar d’una nova entrevista en aquest blog, aquest passat dimarts al matí ens va sorgir l’opurtinitat de fer una visita al Miquel Pueyo a la seu del sindicat UGT, situat a la Via Laietana de Barcelona.

En Miquel ens ha atès molt amablement i hem xerrat amb ell una estona sobre quin és el paper de l’administració pública en la reinserció dels presos, sobre la tasca dels funcionaris de presons, sobre la greu problemàtica de la droga dins les presons, sobre les dificultats dels col•lectius més marginats, com és el cas dels immigrants a l’hora de reinserir-se a la societat i, finalment, sobre quin és l’índex de reinserció dels presos a Catalunya.Crític amb les coses que, segons el seu parer, no funcionen, però alhora respectuós, ens ha parlat de manca d’inversió en polítiques penitenciàries tot i els avenços assolits en els últims vint anys. També ens ha comentat les greus dificultats que existeixen a l’hora de reinserir a la societat persones que, realment mai han estat inserides dins la nostra societat, sigui perquè són immigrants acabats d’arribar al país o perquè són persones, generalment provinents d’estrats socials desfavorits i marginals, que han fet de la delinqüència el seu únic modus vivendi.

Ja sense les càmeres davant, en Miquel ens ha reconegut, amb una expressió a mig camí entre la tristesa, la resignació i certa dosi d’humor, que, lamentablement, l’índex de reinserció o rehabilitació dels presos segueix sent el mateix avui dia que fa vint anys, quan les presons tenien un aire similar al de les pel•lícules del Torete o El vaquilla.

 

Anuncis

2 Respostes

  1. Enhorabona pel documental que esteu fent i per explicar-ho en aquest blog. Molt interessant!

    Ànim i endavant!!

  2. Pel que fa al tema de les drogues a la presó, sembla ser que a l’interior de les presons catalanes no hi ha Programes d’Intercanvi de Xeringues (PIX) que per extensió responsabilitza a la Direcció de Serveis Penitenciaris i Rehabilitació (DGSPiR) de gran part dels contagis de SIDA i les consegüents mort per aquesta causa. No fa massa, el País va publicar que a Catalunya durant els 90′ varen morir prop de mil persones recloses , la majoria per SIDA….
    Sento donar aquestes dades, però és el que hi ha.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: