• Arxiu

  • Categories

  • Anuncis

Una bona experiència a la Fundació Engrunes

Aquest matí ens hem desplaçat fins al Polígon Coll de Montcada a Montcada i Reixac per fer una visita a la fundació Engrunes. Vam coincidir amb el seu director, en Paco Villarrasa, a la visita a la presó de Quatre Camins i va accedir molt amablement a col•laborar amb el documental.

Un cop al polígon, hem visitat la nau industrial on els educadors de la fundació treballen amb persones amb risc d’exclusió social, moltes d’elles provinents dels segons o tercers graus penitenciaris. La fundació té diverses seus i a la de Montcada classifiquen i recuperen diverses tipologies d’objectes més o menys quotidians. Classifiquen, netegen i venen roba, llibres, mobles, material informàtic, fusta, metall, etc.

Hem entrevistat a l’Ana, una de les educadores, que després de superar el respecte a la càmera i a unes preguntes que ha qualificat de heavies ens ha aportat l’interessant i complet testimoni de qui coneix i treballa amb el tema de la reinserció. Hem parlat de la tasca de la fundació i com influeix en la reinserció d’aquestes persones que treballen amb ells, de les principals problemàtiques que han de superar els presos, la marginació, el poc suport familiar i social i el fet que molts d’ells només coneguin el modus vivendi del robatori i l’atracament i per tant que els costi assumir el sacrifici de la rutina i la feixuga jornada laboral de 40 hores setmanals. També ens ha parlat de la importància de la creació de xarxes que facilitin la reinserció dels presos quan surten perquè no caiguin en el mateix entorn deprimit i conflictiu que el portarà quasi sempre a la reincidència delictiva. S’ha d’aconseguir treure al pres de l’entorn que el va conduir al delicte i facilitar-li una nova oportunitat a la vida.

En Malam M., treballador de la seu de la fundació a Sant Cugat, ens ha dit, molt optimistament i amb un somriure com li ha canviat la vida haver conegut a la Fundació Engrunes. Ens ha explicat que, set anys després d’haver sortit de la presó, se li ha donat una nova oportunitat a la vida. Esperem que l’aprofiti!.

 

  

   

  

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: