• Arxiu

  • Categories

  • Anuncis

La visió de Futur Just de Barcelona

Fa un parell de dies vam entrevistar a la Laia, de Futur Just, associació ubicada a tocar de la plaça de Sant Just, valgui la redundància, en un edifici antic i pintoresc.

La seva tasca, principalment, se centra en la inserció al mercat ordinari de persones de col•lectius amb risc d’exclusió social, un d’ells, el col•lectiu penitenciari.

A l’associació treballen i potencien la vessant de les competències laborals, els hàbits socials, etc. per tal de reincorporar a la societat a persones que, arran del seu pas per la presó, han patit un fort desarrelament social, laboral i familiar.

Vam parlar dels problemes més habituals que han de superar els ex-presos i la Laia va explicar-nos que la situació en que es troben al sortir de la presó és molt relativa i variada i per tant, depèn, sobretot, del tipus de condemna, del lapse de temps que hagin estat a la presó i si tenen a una família normalitzada i que els dóna suport.

La Laia també va diferenciar entre casos en què l’episodi pel qual han acabat a la presó ha sigut una cosa puntual després del qual la persona pot refer la seva vida anterior i casos en que la condemna forma part d’un històric de delinqüència juvenil, hàbits conflictius, família desestructurada, etc.

És a dir, que hi ha tantes reinsercions diferents com presos que acaben condemna, i per tant, cada cas s’ha d’analitzar i avaluar personalitzadament.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: