• Arxiu

  • Categories

  • Anuncis

I també hem parlat amb el col·lectiu Ruido

Divendres vam visitar Ruido, una associació de fotoperiodistes de Barcelona amb una visió força crítica pel que fa als missatges que rebem dels mitjans de comunicació, missatges segons ells, força esbiaixats i força manipulats per part dels grans poders fàctics que controlen les nostres vides.

Van explicar-nos en què consisteixen els tallers de fotografia que fan a la presó de Quatre Camins, anomenats tallers de fotografia participativa, en els quals ensenyen a fer servir el llenguatge de la imatge als presos perquè aquests expressin el que senten i veuen a través de la fotografia.

Vam parlar, un cop més, de les dificultats que té aquest col•lectiu per trobar el seu lloc i tornar a engegar les relacions familiars, laborals i socials un cop fora de la presó. Des de l’associació es pretén sensibilitzar a la societat donant a conèixer totes aquestes altres realitats sovint apartades de la primera plana dels diaris i dels telenotícies.

Les imatges construeixen la nostra realitat quotidiana i depenent del que veiem cada dia al diari gratuït que ens posen davant dels morros tot just posem un peu al carrer, assumim què és important i què és prescindible.

Rodolfo Chikilicuatre, per tant, és important i la situació de milions de persones que moren de gana cada dia al tercer món, és prescindible.

  

 

  
Imatges cedides pel col·lectiu Ruido dels tallers que ofereixen
a la presó de Quatre Camins.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: