• Arxiu

  • Categories

  • Anuncis

Acabem les gravacions parlant amb Rosa Canet, mestra a Quatre Camins

Aquest matí hem fet l’última de les entrevistes del documental tot parlant una estona amb la Rosa Canet, professora de l’escola del centre penitenciari Quatre Camins.

Tirant certs tòpics per terra, la Rosa ens ha parlat de com en disset anys treballant a la presó no ha tingut cap incident remarcable. Ens ha assegurat que se sent més segura treballant de mestra a la presó que en un institut de secundària.

Les seves impressions en relació al tema de la reinserció van en la mateixa línia que la majoria de les persones que hem entrevistat. Ha posat de manifest l’opacitat del món penitenciari, que ens arriba distorsionat pels mitjans i per la manca de transparència de l’administració.

En aquest sentit, la Rosa, ha afirmat que, fins que no es tingui la voluntat d’assumir que el que es faci amb les presons no ha de ser una cosa separada de la idea política que es tingui del propi país, el tema penitenciari se seguirà encarant com un problema que s’ha d’abordar perquè no hi ha més remei.

Un país es defineix més per com tracta als exclosos que als integrats.

Anuncis

Una resposta

  1. Lo que se decide hacer finalmente en lugares como las prisiones, los hospitales o las escuelas, no es más que el espejo magnificado de las voluntades políticas de un país. Y ese espejo termina reflejando, como distorsión y caricatura, las carencias, los errores, la miseria de aquellos empeños.

    Totalmente de acuerdo con Rosa Canet.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: